Lapedona en Assisi

Tijdens de tiendaagse vakantie in Italië heb ik geprobeerd om de vorm een beetje vast te houden door om de dag om half zeven op te staan teneinde een duurloopje van ongeveer anderhalf uur te doen. Dan was ik weer op tijd terug voor het ontbijt. De eerste acht dagen verbleven we in de omgeving van Lapedona (regio Marche), in een bungalow aan de Adriatische zee; de laatste dagen waren een rendez-vous met Assisi in Umbria. Het werd elke dag zo’n 27 á 32 graden met volop zon. Ideaal vakantieweer dus, maar wat minder geschikt om een inspannende loop te doen. Behalve dan als je dat ’s ochtends vroeg doet terwijl de zon oprijst uit zee. Schitterend!

Het zijn stuk voor stuk korte loopjes, maar wel pittig door het verhoudingsgewijs grote aantal klimmende hoogtemeters. Van de kust naar het binnenland zo’n 250 meter over 5 kilometer. In Assisi klim je binnen 3,5 kilometer ongeveer 270 meter naar de Rocca Maggiore.

Hierbij het lijstje:

6 september  Lapedona 11,2 km 256 phm
9 september Lapedona 12,8 km 328 phm
11 september Lapedona  11,8 km 293 phm
13 september Assisi  10,5 km 344 phm
Totaal 46,3 km 1221 phm