Sjravele door Zuid-Limburg

Dat was weer een mooi dagje Sjravele door Zuid-Limburg en en stukje België. Willem Mütze en Annemarie Hosli hadden ons weer een prachtige en uitdagende route voorgeschoteld. Zonder hun uitgebreide lokale kennis zou dit nooit mogelijk geweest zijn. Alles zat er in: pittige klimmetjes, mooie vergezichten, bospaden, zompige weilanden, enkeldiepe vette klei, beekjes met of zonder bruggetjes. En niet te vergeten erwtensoep met worst, gebakken ei op brood en een beker vla. Plus chips, koeken, cola, thee, kano’s en nog véél meer. Als kers op de taart kregen we er aangename temperaturen en een heerlijk zonnetje bij.

Door de stormen van de afgelopen week lagen er op de bospaden veel takken en zelf complete bomen waren omgewaaid en moesten op de een of andere manier omzeild of beklommen worden om verder te kunnen. De wind, die op de plateaus behoorlijk doorstond en in de loop van de dag steeds verder aantrok op weg naar de zoveelste storm op zondag, deed het soms een beetje fris aanvoelen.


Ondanks de GPS ben ik vlak voor Slenaken toch verkeerd gelopen. Uiteindelijk kwam ik snel weer op de route terug maar kwam er vervolgens achter dat ik daardoor de eerste verzorgingspost gemist had. Het ‘voordeel’ was dan wel weer dat ik ongeveer een kilometer heb afgesneden en een leuke natte en stenige beekbedding mocht doorwaden. Het lopen ging me vandaag goed af. Kon het tempo naar omstandigheden goed vasthouden en ik heb geen inzinkingen gehad. Maar wat wil je ook met zo’n goede verzorging onderweg?

Hier de foto’s.

Sjravele door Limburg
15 maart 2020
50,4 km 1115 phm
6:51:00
Route