Blessure update, week 6

De zesde week alweer met beperkingen in het lopen. Ik heb vooral op de loopband getraind. Mijn loopschoenen stonden bij de orthopedisch schoenmaker die nieuwe inlegzooltjes aan het maken was. Dat bleek hard nodig te zijn, ze waren na vier jaar en 14 duizend kilometer totaal versleten. Veel te lang op blijven doorlopen natuurlijk en dat zal zeker bijgedragen hebben aan de problemen die ik nu heb. De oude zooltjes lagen ook bij de schoenmaker, dus heb ik een aantal keren op de loopband gestaan met oude loopschoenen en daarin de zooltjes (ook al vrij oud) uit mijn dagelijkse schoenen. Niet ideaal, maar het ging. Buiten lopen kon op die manier natuurlijk niet. Zaterdag kon ik dan de nieuwe zooltjes in ontvangst nemen, waarna ik ze zondag heb uitgeprobeerd met een loopje van 7 km over Schoteroog en langs de Veerplas. En dat ging prima! Veel betere steun en demping en daardoor na afloop vrijwel geen klachten. Alleen de verhoogde rand van het linkerzooltje schuurde na verloop van tijd een beetje in mijn voet. Maar de schoenmaker had dan ook gezegd dat ze eerst ingelopen moesten worden.

Week 6 blessure-herstel
4 loopband trainingen, 1 buitentraining
Weektotaal 32 km