Blessure update, week 9

Stuw in afvoerkanaal de Sprenkel (Waterleidingduinen)

Deze week lijkt er echt een verbetering door te zetten, maar…

Op woensdag bijna 10 km door het NPZK. Hierbij de moeilijkste stukken, zoals mul zand en de steilere klimmetjes, gemeden. En het ging eigenlijk heel goed. Vrijwel geen hinder meer, ook niet achteraf. Dat terwijl ik de dag ervoor nog 7 km loopband had gedaan. Na een dag rust op vrijdag weer 6 km loopband. Extra handicap daarbij was de warmte. ’s Avonds was het, na de warmste dag van dit jaar tot nu toe, nog 31 graden. Dat was een echte zweethut oefening! Steeds 5 minuten en dan weer rust en drinken. Maar het ging. En dan zaterdag: 12 kilometer door de Waterleidingduinen en dat ging lekker zeg! Het oude lopen leek weer terug te zijn. Op zondag een rondje Schoteroog van 9 km, toe maar! Drie keer een trail in een week met een totaal van 44 km. Het begint er weer een beetje op te lijken.

Een wat mager vosje in de Waterleidingduinen

Maar toch, voorzichtigheid is nog steeds geboden. Na een fietstochtje van 15 km zondagmiddag voelde het zondagavond toch weer een beetje zeurderig aan. En wat nog vervelender is: sinds enkele dagen heb ik toenemend last van onverwachte, felle steken in mijn linkerlies. Niet tijdens het lopen, maar juist in rust, bijvoorbeeld midden in de nacht. Wat is dat nu weer? Donderdag een check-up bij de fysio.

Week 9 blessure-herstel
3 buitentrainingen, 2 loopband trainingen, 1 fietstocht
Weektotaal 44 km lopen, 15 km fietsen