Hittegolf

De duinen bij Bergen aan Zee

We zitten middenin een hittegolf. Elke dag (ruim) 30 graden en alleen maar zon. Er staat ‘code geel’ uit voor aanhoudende hitte. Omdat de lucht erg droog is valt het nog wel uit te houden. Ik loop nu wel wat kortere afstanden en bij voorkeur in de ochtend. Eergisteren heb ik nog een heel warme 25 km gelopen door het Noordhollands Duinreservaat, maar het strandgedeelte heb ik rustig gewandeld en af en toe ben ik zelfs even lekker op mijn rug in het zand gaan liggen. De meeste loopjes die ik nu doe hebben zo’n strandcomponent: lopend door de duinen naar IJmuiderslag, daar even lekker pootje baden en op het strand liggen. Dan wat drinken en met de bus terug. Het is vakantie nietwaar?

Juli was een pittige maand met de Midzomeravondmarathon in Diever en door een ‘eindsprint’ in de laatste week toch nog 300 km. Helaas werd ik in de eerste week van augustus ziek. Geen eetlust, misselijk, verhoging en heel moe. Ik heb twee dagen op bed gelegen en heb pas op de vierde dag een poging tot hardlopen gedaan. Dat viel nog erg tegen. Inmiddels ben ik weer hersteld maar nu is de warmte de spelbreker. Augustus zal dus een bescheiden maand worden wat de kilometers betreft. September ook, want dan ga ik twee weken op vakantie in Duitsland. In oktober moet het dan weer gaan gebeuren met de Brocken Marathon.

Naschrift 31 augustus: uiteindelijk heeft Augustus toch nog 259 kilometer opgeleverd, dus dat viel best mee! Het was een warme en droge maand en mede daarom heb ik de afstanden onder de 20 kilometer gehouden. Maar wel met regelmaat: om de dag een training, vaak in combinatie met zonnebaden op het IJmuiderstrand. Niet gek toch?