20e Hemmeromloop Hem (10EM)

Zondag 27 augustus 2006

Een nieuw PR op de 10EM!
De Hemmeromloop is een 10EM wedstrijd rondom Hem, een gehucht tussen Enkhuizen en Hoorn. Drie rondjes om de kerk (kan niet anders, want Hem is niet veel meer dan een kerk en een paar huisjes) in het kader van het dorpsfeest aldaar. Voor zo’n klein dorp was het prima opgezet: een goede website, een tot kleedruimte omgebouwde bollenhal waar zelfs douches en een koffiehoek niet ontbraken, autovrij parcours, opgemeten door de KNAU, en veel gezelligheid. Nee, ook de kermis ontbrak niet. En toch de ontspannen rust van een klein evenement. Het enige minpuntje was dat er behalve een 5-km aanduiding (met tijdsregistratie weliswaar) geen afstandsindicaties waren. De start was ruim 2 km verwijderd van de hal, maar dat was een mooie gelegenheid om in te lopen.
Het was droog, wat in deze tijd een wonder mag heten, wel stond er een hele sterke wind. Vooral op de Hemweg, waar we er recht tegenin liepen. Bij de eerste passage kon ik nog met een medeloper van kop wisselen, maar in de tweede en derde doorkomst moest ik het alleen opknappen.
Ik schat dat er op de 10EM een paar honderd deelnemers waren. Mijn PR op de 10 EM stond niet zo scherp (1:13), dus dat zou te verbeteren moeten zijn. Mijn doel was om nu onder de 1:10 te komen en dat is gelukt met 1:09:36. De herinnering was een reflecterend hesje, wel handig met het donkere seizoen op komst.