Portugal

Aan het lijstje met verschillende landen waar ik hardgelopen heb, is er weer een toegevoegd: Portugal. Ik ben daar een paar dagen op bezoek geweest bij mijn zus en haar man die in Espinhal wonen, een klein plaatsje in de buurt van Coimbra.

Het stenige pad naar de waterval

Natuurlijk gingen de hardloopschoenen mee en daar heb ik geen spijt van gehad. Want ondanks dat we na ruim vijf jaar elkaar niet gezien te hebben heel wat te bespreken hadden bleef er voor het ontbijt toch tijd over voor twee loopjes in de vroege ochtend. Espinhal ligt in een heuvelachtig gebied dat door talloze paadjes en trails doorkruist wordt. Geen wonder dat ik onderweg diverse overblijfselen van ultralopen tegenkwam, zoals linten aan de bomen en bordjes met de tekst ‘trail’. Het is er heerlijk lopen langs de met geurende Eucalyptusbomen begroeide hellingen.

Waterval Pedra da Ferrada

Het binnenland van Portugal kan in juni erg heet zijn, maar ondanks een felstralende zon hield de vanaf de Atlantische oceaan waaiende noordwesten wind de temperatuur op een aangenaam niveau van 24 tot 28 graden in de middag en ruim onder de 20 graden bij zonsopkomst.

Behalve Espinhal hebben we ook nog de steden Lissabon, Coimbra en Porto bezocht, maar daar is het niet van hardlopen gekomen. Maar wat mij betreft ga ik nog eens terug naar Espinhal om er een echte ultra te lopen…

Loopje op 4 juni: 9,7 km en 546 phm (hoogste punt 394m)
Loopje op 5 juni: 12,4 km en 434 phm (hoogste punt 560m)

Espinhal
Overblijfsel van een ultraloop

 

 

Hellingen met Eucalyptusbomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *