Terug bij af?

Na de duintrail (11 km) van gisteren is het weer mis. Het lopen door het mulle zand en de stijgingen en dalingen waren funest voor de Achilles. Bovendien had ik de dag ervoor 8 km loopband gedaan, wat ook al vrij veel is. Nu is zelfs het wandelen weer moeilijk.

Natuurlijk heb ik het advies van de fysio totaal in de wind geslagen. Er had een rustdag tussen moeten zitten en ik had niet in de duinen mogen lopen. Maar juist als het weer beter begint te voelen is de uitdaging om het weer te proberen groot. En daar kon ik geen weerstand aan bieden.

Hoe dan ook, ik weet nu dat herstel echt wel mogelijk is met het nodige geduld. Nu eerst maar een paar dagen absolute rust. Daarna weer loopband (maximaal 5 á 6 kilometer per keer). En mocht ik toch weer buiten willen gaan lopen, dan niet in de duinen maar op Schoteroog of rond de Veerplas. Het eerste doel is nu om weer soepel en pijnvrij te kunnen wandelen.

Een alternatief dat nu serieus vorm begint aan te nemen is om een goede fiets te kopen en dan fiets/wandeltochtjes te gaan doen. Dus bijvoorbeeld op de fiets naar naar een mooi plekje en daar een rondje wandelen. Maar niet meteen, want ook wandelen is nu even te veel.