Blessure update week 10

Verkoeling in het Tacitus tunneltje bij 33 graden

Het gaat de goede kant op! Deze week weliswaar ‘maar’ drie trainingen, waarvan één op de loopband, maar op zaterdag liep ik ‘zomaar’ ruim 14 km door Spaarnwoude. Helemaal over verharde ondergrond en zonder problemen! Het enige probleem was de hitte: meer dan 33 graden! We zitten midden in een bizarre hittegolf met waarschijnlijk 8 dagen op rij tussen de 30 en 35 graden.

Met die 14,3 km was het de langste loop sinds de desastreuze 20 km op 30 mei waarbij de Achilles ging knarsen. Vandaag, zondag, maar weer een dagje rust want nog steeds geldt: niet forceren! Want na afloop moest ik wel weer icen en was er toch weer wat stijfheid. Wandelen gaat trouwens nu ook stukken beter.

Deze week ben ik ook weer voor een check-up bij de fysio geweest. Achilles zag er op de echoscopie een stuk beter uit, maar was nog niet helemaal hersteld. Verder blijkt de pijn die ik af en toen in mijn lies voel ook een peesontsteking (tendinitis van de linker abductor) te zijn. Is het gevolg van overcompensatie. Om die reden is het advies om voorlopig niet op de loopband te gaan maar juist weer wat vaker op de weg te gaan lopen (3 á 4 keer per week met tussendoor 1 dag rust, niet langer dan ca. 12 km).

Even de Garmin checken of de route niet langer wordt dan ca. 10 km!

Week 10 blessure-herstel
1x loopband 7 km

2x fietsen 30 km
2x weg/trail 23 km
Totaal 30 km lopen, 30 km fietsen