In één week van winter naar lente!

Vorig weekend stond iedereen op de schaats bij een ijzige oostenwind en liep ik een echte wintermarathon door diepe sneeuw. Maandag viel de dooi in en woensdag was de sneeuw vrijwel verdwenen. In de duinen kon ik weer zonder Yaktrax lopen.

De laatste sneeuwresten in de Kennemerduinen
Prachtige kleuren door smeltende sneeuw en ijs in de duinmeertjes bij Kattendel

Vandaag (zaterdag) is de lente losgebarsten. De zuidenwinden hebben luchtmassa’s uit Spanje deze kant op geblazen en het werd zowaar 16 graden! De vooruitzichten zijn dat het in de loop van de week misschien wel richting de 18 á 20 graden gaat. Dertig graden verschil in 10 dagen tijd! Is dat het nieuwe klimaat?

In elk geval een prima temperatuur om mijn nieuwe Terrex short uit te proberen. Volgens de fabrikant is deze gemaakt van garen dat is ontwikkeld in samenwerking met Parley for the Oceans: een deel ervan bestaat uit Parley Ocean Plastic®, gemaakt van gerecycled afval dat van stranden en kuststroken wordt gehaald voordat het in de zee kan verdwijnen. Goed idee. Fijn licht materiaal. Zit nog lekker ook!