Blessure update, week 5

Deze week ben ik naar de fysio geweest. Deze constateerde zoals verwacht een ontsteking aan de rechter achillespees. Het goede nieuws was dat deze bij voldoende rust binnen 2 á 3 weken helemaal zou genezen. Mogelijk dat ik dan over een week of 3 weer 2x per week een 10 km op niet verharde en egale ondergrond kan lopen. De symptomen en de plaats die ontstoken is wijzen er op dat het niet chronisch is. Maar dat kan het wel worden als de ontsteking veronachtzaamd wordt.

Het advies: twee weken alleen loopband met tussenpozen van minimaal 48 uur, ingesteld op maximaal 9 km/uur en niet langer dan 50 á 60 minuten per keer. En na elke training ijs er op. Tot nu toe heb ik dat redelijk weten vol te houden, behalve dan dat ik zaterdag toch weer ruim 7 km door de duinen heb gelopen terwijl ik de dag daarvoor 50 min op de loopband had gestaan. Dat was inderdaad meteen merkbaar aan een toename van de klachten bij het wandelen. Inmiddels gaat dat weer een stuk beter, heel goed zelfs.

Maar ik merk de afname van de trainingen, vooral het ontbreken van de lange duurlopen, nu wel aan mijn gewicht. Dat is 2 á 3 kilo toegenomen in een maand tijd. Het zit nu op zo’n 70 kilo. Het is nu al een paar dagen regenachtig weer, maar als het straks weer gaat zomeren zal de verleiding om weer eens in de natuur gaan lopen wel erg groot worden. Maar ik durf absoluut nog geen langere duurlopen aan, omdat ik nog steeds niet helemaal klachtenvrij ben.

Week 5 blessure-herstel
2 loopband trainingen, 1 buitentraining
Weektotaal 23 km