Blessure update, week 7

En zo zit de 7e blessure-week er ook alweer op. Na het teleurstellende resultaat van de duinloop op woensdag (terugkeer van de klachten, ook bij wandelen) heb ik me er niet meer aan gewaagd om een trail te lopen, laat staan een loopje op verharde ondergrond. Ook de loopband heb ik even met rust gelaten. Maar wel een fiets aangeschaft! Een occasion weliswaar, maar in prima conditie. Dezelfde middag nog een flinke rit gemaakt van bijna 28 kilometer. Via Spaarndam en recreatiegebied Spaarnwoude naar het Noordzeekanaal. Dan via het Houtrak naar Halfweg en daarna langs Stompetoren weer terug. Ging prima en geen klachten na afloop! Nagenoeg hetzelfde rondje dat ik regelmatig hardgelopen heb. Fietsen levert een heel andere beleving op en kost duidelijk minder inspanning dan hardlopen. Maar nodigt ook uit om goed om je heen te kijken en van alles te zien. Bijna een déja-vu uit mijn racefiets-periode, alhoewel ik toen wel veel langere afstanden aflegde. Op deze manier mis ik het hardlopen een stukje minder en kan ik toch veel van mijn vertrouwde plekjes opzoeken. Inmiddels begin ik weer te herstellen van de duinrail en gaat wandelen alweer een stuk beter.

Week 7 blessure-herstel
2 loopband trainingen, 1 buitentraining, 1 fietstocht
Weektotaal 26 km lopen
1 Fietstocht 28 km