Aprilkoelte

Hagelbuien boven de duinen

April 2021 is een koele maand. Tot nu toe, en we zitten al op twee derde, gemiddeld ruim 3 graden onder de normaal. Dat mag in deze klimatologische periode best wel bijzonder genoemd worden. Al weken lang blaast de wind uit het noorden en voert lucht aan die afkomstig is uit de poolstreken. Als gevolg daarvan is het al een paar keer wit geweest door sneeuw en hagel. Het komt bijna elke nacht tot vorst. Maar deze lucht is ook glashelder en dat levert mooie vergezichten op met prachtige kleurcontrasten.

En ondanks dat de natuur een paar weken achter loopt beginnen de bloesemknoppen nu toch voorzichtig open te springen en staan bij de Zilk de eerste bollenvelden in bloei.

Ja, en er kan weer ingeschreven worden voor marathons in het najaar. De versoepelingskalender van de overheid staat, mede door het snel toenemend aantal vaccinaties, vanaf de zomer weer evenementen toe. Hoewel nog steeds onder voorbehoud grijpen diverse organisaties deze kans aan om de inschrijvingen weer open te zetten. Doldriest als ik ben heb ik me meteen ingeschreven voor de Ronde Venen marathon in november in Amstelveen en… de Brocken Marathon in oktober in Duitsland.

Tulpen bij de Zilk