Doorlopen

Bij de ruïne van Brederode in Santpoort

In de vorige post was ik nogal somber gestemd over de toekomst van mijn hardlopen. De reden was een behoorlijk negatieve uitslag van een CT scan. Twee weken geleden heb ik een hartkateterisatie ondergaan en daaruit bleek dat de verkalking wel aanwezig is maar vooral aan de buitenkant van de aderen zit. Daardoor is het risico veel kleiner dan het aanvankelijk leek en kan het met behulp van medicijnen goed onder controle gehouden worden. Dat betekent dat ik weer verder kan gaan met hardlopen en dat er vooralsnog ook geen beperkingen zijn opgelegd. Goed nieuws dus en na een onderbreking van anderhalve week heb ik inmiddels de eerste trainingsloopjes weer gedaan. Was wel even schrikken. Blijft natuurlijk de vraag waar die ademhalingsklachten die ik had dan wel vandaan komen. Daarom zal er half november nog een inspanningstest op de fiets plaatsvinden.