Haarlem-Katwijk

De bedoeling van deze duurloop van ca. 35 kilometer was om de vorm te testen in verband met de Leiden marathon over ruim 3 weken. Nou, daar kunnen we kort over zijn: de vorm is niet al te best. Na zo’n 25 kilometer, nog voor Noordwijk, ging het kaarsje al uit. Af en toe even wandelen, net iets te lang op een bankje zitten en zwalkend lopen. Vooral dat laatste baart me zorgen. Het lukte me steeds minder om langs een rechte lijn te lopen, ik moest mijn best doen om niet weer naar links te gaan overhellen en ik schopte tegen mijn eigen schoenen. Geen fraai beeld. En weer af en toe hyperventilatie bij het ademhalen.

Hoe komt dit nou? In het laatste deel van de Lentemarathon in maart vertoonde ik dezelfde kuren. Zijn de spieren aan het verslappen? Ik ben inmiddels wel begonnen met aanvullende krachtoefeningen, maar veel heeft dit kennelijk niet opgeleverd, integendeel. Of heb ik gewoon te weinig lange duurlopen getraind? Dit was inderdaad wel pas de eerste 30+ training dit jaar. Toch denk ik niet dat het alleen daar aan ligt, want kilometers maak ik genoeg. Ter verontschuldiging kan ik misschien nog aanvoeren dat het door de harde oostenwind best wel een zware loop was. Door de dwars instaande wind werd ik op het strand om de haverklap uit mijn balans geblazen. Bij strandreservaat Noordvoort wordt je de duinreep opgestuurd omdat je niet over het strand mag (beschermd stiltegebied). De route bovenlangs was echter slecht beloopbaar door de vele kerven in het duin, diepe met stuifzand gevulde kloven waar het meer kruipen en glijden dan lopen was. Op een gegeven moment was ik het zat en ben ik maar weer het strand opgegaan waar ik nog een gestrande zeehond tegenkwam die er trouwens ook niet al te best bij lag.

Pluspuntje was dat ik nauwelijks last had van de slijmbeursontsteking aan mijn rechterheup, de gebroken teen aan de linkervoet en de hallux falgus aan beide voeten (pfff….) Hoe dan ook, er moet nog wel wat gebeuren voordat ik klaar ben voor Leiden. En de tijd dringt…

19 april 2023
Duurloop Haarlem-Katwijk
35 km
3u45m netto