Lions Heuvelloop

De jaarlijkse ‘goede doelen’ wedstrijd van drie rondjes van 5 kilometer over het Kopje van Bloemendaal, georganiseerd door de Lions Club in samenwerking met AV Haarlem, was ook deze 2e Paasdag weer een leuk en gezellig evenement. Behoorlijk wat deelnemers, de onvermijdelijke Paashaas en goede weersomstandigheden. Het is een pittige stratenparcours over het op één na (de 46 meter hoge Brederodeberg ) hoogste duin van Kennemerland. Eigenlijk bestaat het Kopje uit twee delen waarbij de tweede klim met 41 meter de hoogste is. Wat het vooral lastig maakt is het hoge hellingspercentage van beide klimmetjes op de Hoge Duin en Daalse weg in. Hier en daar al gauw 10% denk ik. Per ronde moeten er 55 hoogtemeters bedwongen worden, in totaal dus 165.

Met mijn vorm zat het wel goed. De officiële tijd is nog niet binnen, maar ik klokte zelf op ongeveer 1 uur 19 minuten en 30 seconden. Dat is anderhalve minuut sneller dan vorig jaar. Zouden de aanvullende krachttrainingen die ik sinds enige tijd doe dan nu al effect  hebben? Voor mijn gevoel ging het elke ronde een stukje sneller. Een medeloper had het zelfs over ‘die oude bok die op een ongelooflijke manier maar door bleef gaan’. Of ik dat als een compliment moet beschouwen weet ik niet… Ik kende de man namelijk niet en hoe zou hij kunnen weten dat ik een week geleden 69 geworden ben? Zag ik er dan echt zo oud uit? Gisteravond heb ik die verjaardag gevierd (persoonlijk zonder alcohol) en het werd een stuk later dan ik gedacht had. Toen ik tegen 1 uur in bed kroop was ik bang dat ik daarmee mijn kans op een goed loopresultaat verspeeld zou hebben. Maar dat viel dus gelukkig wel mee.

Van mijn gebroken teen had ik weinig last, die had ik goed ingetapet conform de instructies van de fysio.

10 april 2023
Lions Heuvelloop
15 km
1:19:15
M50 20e van 29